Магнитный валокСлужи за отделяне на метални частици от насипни смеси (дърво, камък, въглища, цветни метали, отпадъчни смеси и т.н.). Самочистещият се магнитен цилиндър е монтиран като възвратен цилиндър на транспортната лента, която пренася материала за сепариране. Металните частици са задържани от магнитния цилиндър и отнасяни зад оста на цилиндъра, където се отделят и сами падат.

Магнитный валокЧрез използването на магнитния цилиндър значително се повишава качеството на обработвания материал.  Той е подходящ за използване там, където е необходимо да се опазят машини и оборудване от повреди, причинени от метални частици. При по-дебел слой на пренасяния материал препоръчваме използване в комбинация с магнит над транспортна лента, който дава възможност за ефективно отделяне на металните частици от горния слой на материала.

Ние сме максимално отзивчиви към всеки клиент. Произвеждаме по мярка според Вашите потребности. СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този продукт е разработен и произведен от нашата фирма. Монтажът и сервизът се извършват от наши обучени техници.

Анимация на функцията на магнитен цилиндър

Анимация на употреба валока

Магнитният цилиндър е снабден с феритни магнити. Възможно е също така да бъде оборудван с много силни неодимови NdFeB магнити. Можем да приспособим размерите на магнитния цилиндър според изискванията на клиента. Магнитният цилиндър намира приложение и при рециклиране на отпадъци (за отделяне на магнитен материал от отпадъчни смеси), в стругарни, каменоломни, мини и т.н.

Полезен съвет за Вас - още по-ефективно отделяне на метал върху лентов транспортьор

При отделяне на метали от по-дебел слой материал върху транспортната лента препоръчваме за максимално ефективно отделяне използването освен на магнитна дъска или сепаратор над транспортна лента (1) също и магнитен цилиндър (2), които отделя метални частици от долната част на слоя от материала.