Плъзгащ се ротационен магнитен сепаратор за тръбопровод (MSVR)

Плъзгащ се ротационен магнитен сепаратор за тръбопроводРотационният магнитен сепаратор се състои от плъзгащи се магнитни цилиндри разположени в шкафова конструкция и завършва с фланци. Компонентът с магнитни цилиндри е разположен на ротационен вал задвижван от електромотор (400 V). По време на сепарирането магнитните тръби се въртят непрекъснато, което намалява риска от протъркване на предпазните цилиндри на магнитите, както и риска от задръстване на сепаратора предизвикано от натрупан материал.

Повърхността на съоръжението е с пясъкоструйна обработка (по заявка изработваме и сепаратор с полирано покритие).

Магнитният сепаратор завършва с квадратни фланци. Също така сме в състояние да отговорим на вашите изисквания за различни входни/изходни размери и видове съединения.

Ние сме максимално отзивчиви към всеки клиент. Произвеждаме по мярка според Вашите потребности. СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Този продукт е разработен и произведен от нашата фирма. Монтажът и сервизът се извършват от наши обучени техници.

Предимства на сепаратора

  1. Много висока ефективност на отделяне.
  2. Изработен от неръждаема стомана 1.4301.
  3. Въртящите се цилиндри са задвижвани от електромотор.
  4. Намален риск от протъркване на цилиндрите от абразивен материал.
  5. Възможност за промяна на скоростта на въртене на магнитните цилиндри.

Какви материали сепарира

  • Насипни и по-трудно достъпни смеси
  • Материали, които имат тенденция да образуват бучки
  • Абразивни материали

Конструкция на ротационния сепаратор

Магнитите се намират в стоманен корпус, така че са защитени от повреди и почистването им е много лесно, бързо и удобно. Магнитните цилиндри е разположени на ротационен вал задвижван от електромотор. Възможна е промяна на скоростта на въртене на магнитните цилиндри в зависимост от вида и количеството на сепарирания материал.

Въртящите се магнитни цилиндри<

Магнитният сепаратор е снабден с много силни неодимови NdFeB магнити с магнитна индукция 10.400 G (по заявка можем да монтираме и магнити с магнитна индукция над 14.000 Gs!). Диаметърът на магнитните цилиндри е 30 мм, дебелината на стените на цилиндрите е ок. 0,7 мм. Съоръжението е изцяло изработено от неръждаема стомана 1.4301.

Почистване на магнитния сепаратор

Отстраняването на уловените метални примеси е много лесно. След освобождаване на скобите извъдете магнитните цилиндри от корпуса на сепаратора. След това отворете вратичката и я фиксирайте чрез заключващия механизъм. Вкарайте магнитните цилиндри в контейнера за отпадъци. Накрая извадете магнитните сърцевини от цилиндрите и контейнера за отпадъци. Уловените метални частици падат в контейнера и магнитният сепаратор е почистен.